Comentariu: Sunt din ce în ce mai mulți tipi și tipe care nu fac sex decât cu oameni inteligenți

14-1

https://www.vice.com/ro/article/oamenii-care-vor-sa-fac-sex-doar-cu-oameni-inteligenti

Un sapiosexual este o persoană care este atrasă de inteligența potențialului partener sexual, mai mult decât orice. Așadar, aceasta este trăsătura sexuală fundamentală în ochii unui sapiosexual. Conform vice.ro, „criticii mișcării spun că e pretențioasă și discriminatorie”.

Eu personal susțin acest concept, cel de „sapiosexualitate”, deoarece, la rândul meu, sunt atras sexual de intelectul potențialului meu partener. De altfel, nu aș putea să ma angajez într-o relație amoroasă sau să întrețin relații sexuale cu o persoană care s-ar afla, relativ, sub standardele mele, cu privie la conceptul de a fi „inteligent”.

OKCupid! ,un site de online dating, a introdus, inclusiv, această relativ nouă orientare sexuală, cea de sapiosexual, în noiembrie 2014, conform vice.ro. În opinia mea, este cât se poate de binevenită această opțiune, atunci când îți creezi profilul pe app-ul respectiv. Așadar, la scurtă vreme, pe bună dreptate, termenul de „sapiosexual” a devenit mainstream, întrucât inclusiv dicționarul Merriam Webster a luat în considerare să includă termenul în următoarea ediție, spune vice.ro.

În fine, din punctul meu de vedere, consider că, în afară de OKCupid!, mai multe app-uri de online dating ar trebui să urmeze exemplul și să includă opțiunea de sapiosexual. De ce nu?! Este o idee inovatoare. Poate că sunt indivizi, tipi sau tipe, care caută altceva… poate că sunt indivizi care vor opta pentru intelligență, în loc să opteze pur și simplu pentru un corp bine sculptat (sau alte caracteristici).

În continuare, Lorei Adair, profesoară de psihologie evoluționistă la Colegiul Lyon, consideră că „bărbații și femeile au căutat dintotdeauna parteneri inteligenți, indiferent dacă s-au identificat sau nu drept sapiosexuali.” În fine, este posibil, din punctul meu de vedere, probabil s-au făcut statistici, poll-uri, studii de cercetare. Bine-ar fi ca studiile de cercetare ale acelei profesoare să fie adevărate!

Conform vice.ro, << După cum a zis un utilizator de Tumblr, „sapiosexualitatea e o mizerie. Nu ești atras de inteligență, ci îți repugnă dizabilitățile.” >> Acest argument mi se pare de-a dreptul pueril, nevalid, ori sapiosexualitatea nu mi se pare a fi un concept discriminatoriu, ci, pur și simplu, un concept care ilustrează orientarea sexuală a unora într-o lumină nouă. Pe de altă parte, fiecare are dreptul la liberă opinie și liberă alegere, pe principiul „de gustibus non disputandum”, inclusiv în materie de preferințe sexuale.

Concluzia mea: în antiteză cu ce a zis vice.ro, consider că NU ești „pretențios” dacă te identifici ca sapiosexual. Este un concept valid, la fel ca pansexualitatea, spre exemplu, un alt concept nou-introdus, dar deja ar fi vorba de altă discuție, în această privință.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s