Review Samsung Galaxy S7 – Coreenii știu să facă upgrade-uri telefoanelor

Am pus mâna pe un smartphone Samsung Galaxy S7 Silver și am zis să dau o tură cu el, să vedem cum a crescut de la S6.

cutie-acc

Sursă foto: Arhiva personală

Telefonul a fost lansat prin aprilie anul trecut și a avut parte de câteva video-uri de unboxing pe Youtube, iar din unele aflăm că cei de la Samsung le-au oferit utilizatorilor spațiul pentru microSD și rezistența la apă, așa cum și-au dorit. Pe lângă asta, subtile dar notabile sunt și cele câteva schimbări la nivel de design, cum ar fi curbele laterale, care te scapă de grija alunecării telefonului. Display-ul are 5.1 inch (12,9 cm) și este protejat de un ecran cu Gorilla Glass 4, o folie de sticlă subțire, dar foarte rezistentă, având o rezoluție de 1440×2560, deci mai mult decât potrivit pentru un smartphone. O nouă funcție este cea de Always on display, care la alegere îți permite să lași pe ecran mereu anumite informații, ca data și ora. Încă un lucru important, cea mai bună luminozitate pentru ecran este pe modul Auto, telefonul reușind să se adapteze rapid la trecerea dintr-un loc întunecat în unul luminos.

Sursă foto: Arhiva personală

S7 vine cu ultima versiune a sistemului de operare Android, 6.0 Marshmallow și un procesor Exynos 8890 Octa și unul grafic Mali-T880, și poate fi comandat în varianta de 32 sau 64 de Gb de memorie, la care poate fi adăugat în sfârșit și un card suplimentar. Toate acestea și cei 4 GB de RAM fac din S7 cel ma rapid smartphone Samsung. Senzorul de amprentă este și el foarte rapid, recunoașterea realizându-se în 90% dintre cazuri, mai puțin atunci când nu pui degetul corect pe buton.

                    Captură ecran interfață home și meniu – Sursă foto: Arhiva personală

La capitolul baterie, upgrade-ul adus față de S6, de la 2550mAh la 3000, nu reprezintă neapărat o îmbunătățire lăudabilă, ci un lucru la care mai e încă nevoie de muncă. Cel mai repede se descarcă în momentul în care intri pe net folosind datele mobile, cu o activitate intensă de acest tip riscând să ajungi la 0% până la sfârșitul unei zile de muncă. Interesantă este opțiunea pentru încărcare rapidă, care te duce de la 0 la 100% baterie în aprox. 90 de minute, lucru pe care ți-l spune telefonul și în momentul conectării. Să nu uităm că bateria nu poate fi scoasă, iar de multe ori nu poți folosi decât o cartelă, pentru că telefonul vine și în varianta fără Dual Sim.

Camera foto principală a coborât de la 16 la 12MP, deci e la fel cu cea de la iPhone, cu versiunea Sony IMX 260 și face poze mult mai bune ca cea de la S6, pe lumină slabă. Camera are stabilizator și blitz, detectează fețele și zâmbetul, poate face panorame și cu ajutorul unui app, chiar și GIF-uri. Pentru cei mai experimentați, există și modul Pro, unde poți selecta manual diferite setări de luminozitate și viteză. Funcția video îți permite să filmezi și 4k și să faci secvențe de slow-motion. Camera frontală a rămas la 5MP, dar s-a modificat și acum cuprinde mai multe persoane într-un selfie, prin opțiunea de panoramare.

Sursă foto: Arhiva personală

Poți să dai propria petrecere cu difuzorul de la S7, pentru că amplificatorul extern oferă un sunet puternic și precis. Chiar și când asculți muzică la căști, sunetul rămâne clar și reușește să te trimită acolo unde cântă artistul. Dacă vrei să vorbești cu cineva pe speaker, e mai bine să nu o faci pentru că sunetul se strică și oricum telefonul îți permite un volum foarte mare în modul normal de conversație. Un review mult mai detaliat pentru cei pasionați de detalii tehnice găsiți aici.

La final de review aflați că telefonul vine la pachet cu cablu USB și adaptor pentru încărcare la priză, un conector USB și o pereche de căști In Ear, cu piese de rezervă. Prețul de intrare pe piața al telefonului a fost de aprox. 3500 de lei, dar acum se găsește la diferite oferte și poate scădea și până la 2500.

Advertisements

One thought on “Review Samsung Galaxy S7 – Coreenii știu să facă upgrade-uri telefoanelor”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s