Recezie- Aparatul foto DSLR Nikon D3300

Aparatul foto D-SLR Nikon D3300 cu obiectiv AF DX Nikkor 18- 55 mm – un aparat entry-level bun pentru incepatori, dar si pentru profesionisti.

aparat
Foto: Vlad Popov

Body-ul aparatului este suficient de bun pentru un profesionist, fiind necesare doar obiective intersanjabile de calitate mai ridicata. Desigur ca un fotograf profesionist va cauta intotdeauna un aparat full-frame, dar ar putea cumpara un entry-level pentru a invata pe altcineva.

Un incepator poate sa-si faca treaba si cu obiectivul pe care-l ofera deja aparatul – Nikkor 18-55 mm. Este un obiectiv wide-angle vandut in cantitati mari la pachet cu aparatele, deci nu as putea garanta calitatea acestuia. Deschiderea maxima a diafragmei variaza intre f/3.5 si f/ 5.6 in functie de plaja focala(zoom).

Desi seamana foarte mult la exterior cu generatia trecuta, Nikon D3300 – noul aparat foto DSLR al niponilor vine cu un senzor imbunatatit (23.5 x 15.6mm) si cu cateva functionalitati in plus cum ar fi nivelul de ISO ridicat – 100-25.600 (fata de 12.800 maximum la D3200) sau posibilitatea de a fotografia in rafala cu pana la 5 fps (frames per second) – fata de 4fps la D3200.

Este un aparat usor de utilizat si la propriu si la figurat – are o greutate relativ usoara –  aproximativ 430 g.

Testez aparatul de un an de zile si pot spune ca sunt multumit de calitatea acestui aparat foto. A fost trecut prin conditii termice nefavorabile, praf, cazaturi (una singura) si pot granta rezistenta si fiabilitatea aparatului.

Problemele de soft la acest aparat le-am descoperit de-a lungul timpului – in ce invatam pe el. Una dintre ele ar fi ca unele optiuni nu pot fi customizate, precum balansul de alb, in schimb pot fi folosite setarile de balans de alb prestabilite si modificate, eventual, in post-procesarea fotografiilor.

O alta problema ar fi ca nu poti selecta histograma in asa fel incat sa poti vedea partile supraexpuse sau cele subexpuse dintr-o imagine ce tocmai a fost facuta. Lucru posibil aproape la orice aparat dslr full-frame.

Problema atunci cand vrei sa filmezi este ca diafragma nu merge modificata in timp ce modul liveview-ul (posibilitatea de a vedea pe ecran) este deschis, in schimb ISO-ul merge, iar obturatorul poate fi deschis pana la 1/50 de secunde.

Mai jos am atasat un video care explica mai bine modificarile aduse la acest aparat foto.

Youtube – NIKON D3300 Review

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s