Adidas îți dă aripi

Dacă ar fi să încep cu începutul, moda nu se referă doar la cele mai recente colecţii sau cele mai scumpe şi „faimoase” piese vestimentare. În realitate, aceasta este un fenomen social care are o mare importanţă, deoarece ne sunt puse pe tavă o gamă variată de colecţii, modele şi ţinute care ne determină să ne punem imginaţia la încercare, să ne putem crea un outfit simplu, dar din urma căruia să auzim „Bă, cât de tare te-ai îmbrăcat!”.

Toată treaba asta pentru mine pare a fi mai degrabă un test, pentru că ne ajută să ne punem în evidenţă personalitatea, ne îndeamnă la creativitate şi, mai ales, ne ajută să ne dezvoltăm. Este un fel de strategie prin care tu dai tot ce-i mai bun pentru a le arăta celor din jurul tău că eşti diferit sau cel puţin că ai acel „ceva” diferit faţă de ei. De aici porneşte şi treaba cu „Ne îmbrăcăm pentru noi sau pentru ceilalţi?”. În mod normal, eu cred că ar trebui să ne îmbrăcăm pentru noi, dar cum am spus şi mai sus, suntem supuşi unui test prin care trebuie să le transmitem un mesaj, o imagine celor din jur. Suntem în continuă schimbare şi într-o competiţie prin care sinele tău alege cel mai bun „eu”. Suntem într-o competiţie cu noi înşine cu fiecare ocazie cu care dorim să ne exprimăm. Practic, ne îmbrăcăm atât pentru noi, cât şi pentru ceilalţi. Ideea este că modul tău de a te simţi bine şi confortabil în ceea ce ai ales să porţi îi poate face şi pe ceilalţi să se simtă la fel când te au în preajmă. În plus, cine a spus că nu îi poţi inspira? Până la urmă ne inspirăm din ceea ce ne rămâne imprimat în memorie de la cei pe care îi admirăm sau pur şi simplu îi vedem pe stradă.

Şi dacă tot am adus vorba de inspiraţie cine sau ce, Doamne iartă-mă, l-a inspirat pe Jeremy Scott când a creat acea junglă de pluş şi zburătoare pentru brand-ul Adidas? Într-adevăr, este o colecţie de pantofi sport extrem, bă dar extrem de originală! Nu îmi pot explica ce fumase tipul în momentul în care a ales să creeze această colecţie şi ce i se reflecta pe retină când a ales să se inspire din fauna savanei africane, imitând zebre, gheparzi şi zburătoare.

Să fiu sinceră, îmi aduce aminte de perioada copilăriei, când părinţii trăgeau de mine să port acei adidaşi sau papuci cu luminiţe şi piuitori. Dar ce, aveau nevoie de un semn că sunt prin preajmă? Niciodată nu le-am putut suporta şi am încercat să stau cât mai departe de acele ciudăţenii. Aş fi fost în stare ca la cei 3-4 ani pe care îi aveam, să-i arăt mamei abilităţile mele în taekwando, numai să nu îndrăznească să atingă de mine drăciile alea. Aşa şi acum. Când mai văd pe stradă persoane încălţate cu acele animale împăiate, am impresia că ori vor să-şi ia zborul ori nu au trecut încă de pragul imaturităţii în care nu se pot despărţi de ursuleţul lor de pluș. Dacă ei îşi bagă picioarele în acele încălţări la propriu, eu mi le bag la figurat, zău!

Voi vă daţi seama câte animale de pluş au fost decapitate pentru această colecţie? Eu înţeleg că este o apariţie unică şi este normal să atragă multe priviri, pentru că este ceva nou pe piaţă, iar lumea mereu aleargă după „nou”. E normal ca lumea să întoarcă privirea asupra ta atunci când tu eşti de fapt jumătate om, jumătate…zebră. Centaurii din mitologia greacă ar fi mândri dacă ar vedea că întruchiparea forţei umane şi animale într-o singură creatură ia naştere în secolul 21- şi totul porneşte de jos.

Cert este că această colecţie are şi părţile ei bune, pentru că este o adevărată provocare să porţi o piesă din colecţia semnată de designer-ul american. Este extrem de funky şi temperamentală, dar am impresia că este mult prea puerilă. Oricum ar fi, dacă-mi doresc vreodată să-mi iau zborul, cu siguranţă nu aş apela la această colecţie. Thank you, but no thank you!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s