Ajuns la cea de-a 23-a ediție, Târgul Internațional de Carte Gudeamus și-a deschis porțile, la Romexpo

Târgul Internațional de Carte Gudeamus a ajuns în acest an la cea de-a 23-a ediție și și-a deschis porțile miercuri, la Romexpo. În acest an, invitatul de onoare este China, standul acesteia fiind unul impresionant și asta pentru că se întinde pe o suprafață destul de mare și expune foarte multe cărți, din domenii diverse.SONY DSC

Târgul de Carte Gaudeamus 2016/ Foto: Bianca Anamaria Hriscu

Târgul de Carte Gudeamus a devenit o tradiție și în fiecare an aduce în atenția iubitorilor de lectură cele mai noi creații literare. La eveniment sunt prezente în acest an peste 300 de edituri, iar pe parcursul celor cinci zile de târg organizatorii au pregătit mai multe surprize.

Miercuri a fost prima zi a Târgului Internațional de Carte Gudeamus. Așa cum era de așteptat, vizitatorii nu s-au înghesuit la standuri, urmând ca în weekend numărul lor să crească considerabil.

„În prima și a doua zi e de obicei mai slab, de vineri așteptăm să vină mai multă lume. Vineri, sâmbătă și duminică sunt zilele de vârf, miercuri și joi, mai slab, lumea e la muncă, poate mai după amiază să apară, după ce ies de la job. Noi fiind o editură medicală, principalii intersați sunt studenții și medicii”, a spus un reprezentant al editurii Medicala.

SONY DSC

China, invitatul de onoare al Târgului de Carte Gaudeamus/  Foto:Bianca-Anamaria Hriscu

În prima zi de târg, majoritatea vizitatorilor au fost elevi sau studenți. În principal, tinerii au fost interesați de manuale școlare și materiale auxiliare pentru domeniile în care studiază. Ioana Ciurea este studentă la medicină  și am întâlnit-o la standul unei edituri medicale.

„Am venit să caut un atlas pentru că de obicei prețurile sunt mai mici atunci când cumperi direct de la editură. Până acum am cumpărat o carte pe care vreau să o fac cadou unei prietene foarte bune, mai ales că din câte am putut citi la o primă răsfoială, povestea se potrivește cu ceea ce trăim noi în prezent, a spus Ioana Ciurea, studentă la Facultatea de Medicină.

Târgul Internațional de Carte Gudeamus este deschis de miercuri până duminică, între orele 10.00-20.00. Accesul se face pe baza biletelor care pot fi cumpărate la intrarea în târg. Pentru elevi, sutdenți, pensionari, jurnaliști și cadre didactice, accesul este gratuit.

Advertisements

One thought on “Ajuns la cea de-a 23-a ediție, Târgul Internațional de Carte Gudeamus și-a deschis porțile, la Romexpo”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s