Cum să te folosești de smartphone pentru a controla toată aparatura din jurul tău

O dată cu apariția smartphone-urilor, aproape orice a devenit posibil doar printr-o simplă comandă. Cu ajutorul unui telefon dotat corespunzător, oricine poate controla aproape toată aparatura pe care o are acasă și nu numai.

peel-smart-remote
Peel Smart Remote / sursa: Captura ecran

Peel Smart Remote este de fapt o aplicație care furnizează pe telefonul mobil o telecomandă pentru aproape toate mărcile de televizor existente pe piață la ora actuală.

Aplicația este preinstalată pe telefoanele Samsung și poate fi uilizată doar dacă telefonul este prevăzut cu infraroșu. Acest lucru înseamnă că aplicația nu funcționează pe toate tipurile de telefoane sau tablete Samsung, ci doar pe acelea care au acest senzor special care permite transmiterea undelor dinspre telefon către televizor.

Un avantaj al acestei aplicații este că televizorul pe care utilizatorul dorește să-l controleze cu ajutorul telefonului mobil, nu trebuie să fie neapărat smart. Chiar și televizoarele mai vechi pot fi pornite cu ajutorul acestei aplicații. Prin urmare, dacă telecomanda televizorului s-a stricat sau a fost pierdută, Peel Smart Remote poate rezolva această problemă fără să fie nevoie ca utilizatorul să mai achiziționeze o telecomandă universală de la magazin.

Cum se instalează Peel Smart Remote?

Primul pas este, așa cum spuneam mai sus, verificarea funcțiilor telefonului. Dacă telefonul nu este prevăzut cu infraroșu, atunci nu are sens să mai instalați aplicația.

Următorul pas este acela de a vă crea un cont Gmail, în cazul în care nu aveți, care să vă permită accesul în magazinul Play al telefonului. Apoi se tastează numele aplicației și se dă cautare. Urmează instalarea propriu-zisă și configurarea aplicației.

Cum funcționează Peel Smart Remote?

În momentul în care deschideți aplicația veți observa că Pell Smart Remote vă permite să controlați nu doar televizorul ci și sistemul audio, aparatul foto, DVD-ul , aerul condiționat dar și multe alte electronice de acest gen. Pentru fiecare dintre ele, sistemul de conectare este același. Să luăm exemplul televizorului.

Imediat ce deschideți aplicația, veți fi întrebați pentru ce tip de aparatură doriți să utilizați telecomanda. Dacă apăsăm comanda TV, aplicația va furniza o listă lungă de mărci din care utilizatorul o va alege pe cea dorită. Imediat după aceea vor apărea mai multe butoane de tipul ON/OFF, iar utilizatorul îl va căuta pe cel compatibil cu modelul lui de televizor. Acest lucru se face foarte simplu. Se apasă pe fiecare buton, până ce televizorul pornește. La fiecare apăsare, aplicația vă va întreba dacă televizorul a pornit. În cazul în care s-a întâmplat acest lucru, se apasă tasta “Yes” și aplicația furnizează automat telecomanda pe ecranul telefonului exact așa cum ar arăta dacă ați cumpăra-o din magazin.

Puteți proceda similar cu aproape orice tip de aparatură pe care o aveți acasă sau la locul de muncă.

Unde putem folosi Peel Smart Remote?

Pe lângă utilitatea casnică, o dată instalată pe telefonul smart, aplicația poate porni, așa cum spuneam, aproape orice tip de aparatură.

De exemplu, Peel Smart Remote este ideal pentru cei care utilizează frecvent videoproiectoare în realizarea diverselor prezentări în interes de serviciu.

Cei care se mută într-o nouă locuință și au un aparat de aer condiționat deja montat a cărui telecomandă nu funcționează, se pot folosi de asemenea de aplicația Peel Smart Remote pentru a utiliza aerul condiționat în condiții optime.

Dacă plecați într-o vacanță, iar în camera de hotel nu aveți o telecomadă, puteți deschide aplicația Peel Smart Remote pentru a porni televizorul, aerul condiționat sau orice alt tip de aparatură.

Dacă seara v-ați așezat comod în pat și constatați că telecomanda televizorului nu este prin preajmă, atunci puteți lua telefonul mobil, deschideți aplicația Peel Smart Remote și vizionați filmul preferat.

Nu în ultimul rând, pentru cei puși pe șotii, aplicația poate fi prilej de distracție. Printr-o simplă apăsare, pot juca farse prietenilor sau chiar necunoscuților stingând sau pornind televizoarele fără ca ei să își dea seama.

 

Advertisements

One thought on “Cum să te folosești de smartphone pentru a controla toată aparatura din jurul tău”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s