Peste 300 de expozanți la Gaudeamus 2016. Pentru prima dată, invitatul de onoare al târgului este o țară din afara Uniunii Europene.

Peste 300 de expozanți sunt așteptați la ediția cu numărul 23 a Târgului Internațional Gaudeamus, care se desfășoară în perioada 16-20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo, având ca invitat de onoare o țară din afara Uniunii Europene.

SONY DSC
Gaudeamus 2016, ediția 23 / sursa foto: Andreea Neagu

Anul acesta, invitatul de onoare al târgului de carte este China, care a venit pregătită cu costume de excepție și diverse ateliere de lucru. Oamenii au fost foarte încântați să descopere o cultură diferită de cea europeană, mai ales că ediția cu numărul 23 a Târgului Gaudeamus a alocat cel mai mare stand de până acum pentru țara aflată în această postură.

SONY DSC
China, invitat de onoare la Gaudeamus 2016 /sursa foto: Andreea Neagu

Oameni de toate vârsele au trecut pragul târgului de carte, unii în căutarea unor volume anume, alții doar pentru a admira sutele de expoziții.

Antonia este studentă la Facultatea de Arhitectură din București și a primit în dar de la prietena ei cartea „Absolut tot” scrisă de Nicola Yoon, de la editura Art. Tânăra ne-a povestit că se aseamănă foarte mult cu personajul principal.

„Am venit la Gaudeamus pentru a-mi căuta cărți de profil pentru facultate. Am primit și un cadou de la prietena mea care spune că mă asemăn foarte mult cu personajul principal. Este vorba despre o fată care se revoltă de foarte multe ori pe ceea ce i se întâmplă și pe lumea din jurul ei, dar care în schimb are o relație specială cu mama ei”, a declarat Antonia.

Organizatorii estimează că ultimele zile ale târgului vor aduce un public numeros și evenimente pe măsură

Ca în fiecare an, primele zile de târg nu au adus foarte multe persoane în Pavilionul Central de la Romexpo. Organizatorii sunt însă convinși că în weekend situația se va schimba. Un reprezentant al editurii Art a precizat că vânzările cresc exponențial spre sfârșitul săptămânii, lucru care se întâmplă de alfel în fiecare an.

“Sâmbăta este ziua care îți dă ideea despre cum merg lucrurile. E greu să mă exprim acum mai ales că este prima zi de târg. Sâmbăta este ziua de vârf, mai ales că atunci vom organiza și noi diverse evenimente. Ca idee, sâmbăta este de 10 ori mai bună decât miercurea, din punct de vedere al vânzărilor. Chiar dacă ziua de azi ar putea să fie extrem de proastă, asta nu contează pentru că sigur se va recupera sâmbătă”, a declarat un expozant al editurii Art.

Târgul Gaudeamus este un reper major pentru piața de carte din România

Târgul Gaudeamus 2016 se desfășoară timp de cinci zile, în perioada 16-20 noimebrie, între orele 10.00 și 20.00. Aceesul în incinta Pavilionului de la Romexpo se va face pe baza biletului de intrare în valoare de 5 lei sau pe baza abonamentului care costă 10 lei și este valabil pe toată durata desfășurării târgului. Ca în fiecare an, preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora vor avea accesul gratuit pe baza documentelor personale.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, Târgul Internaţional Gaudeamus a cunoscut o evoluţie constantă, reuşind să se impună drept unul dintre reperele majore ale pieţei de carte din România.

Advertisements

One thought on “Peste 300 de expozanți la Gaudeamus 2016. Pentru prima dată, invitatul de onoare al târgului este o țară din afara Uniunii Europene.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s