Recenzie LG G2-Un risc asumat pentru calitate

lg-g2
LG G2 Sursa foto: GSMArena.com

Odată cu smartphone-urile high-end care devin din ce în ce mai mare zilnic, partea de design se luptă să țină pasul cu noile dimensiuni ale telefoaneler și încet începe să devină un dezavantaj. Cum faci să ajungi la ușor la butonul de blocare al telefonului, aflat, se pare, la celălalt capăt al universului? Cei de la LG și-au asumat un risc și au ieșit câștigători: compania a mizat pe un telefon LG G2 cu butoane fizice amplasate nu în partea de sus, nici în stânga sau dreapta, ci pe spatele acestuia.

Din perspectiva de design, telefonul are o diagonală de 5.2 inch și un ecran edge to edge care arată foarte bine. Carcasa telefonului este una glossy și fabricată din plastic, dar cu o construcție destul de solidă. Ușor curbat, cu o grosime de aproximativ 9 mm, telefonul cântărește în jur de 143 g, dar la utilizare el pare mult mai ușor.

Partea frontală a telefonului este acoperită de o protecție Gorilla Glass 3, iar sub plasticul lucios de pe spate găsim un model punctat, sesizabil ușor la modelele pe culoare neagră.

lg-g2-review-mobilissimo-ro_23
Spatele glossy cu model Sursă foto: Mobilissimo.ro

 

În partea din față sus, se găsesc un earpiece, camera frontală, senzorul de proximitate și un LED de notificări. Un slot microSIM se află pe partea stângă a telefonului, iar în partea de jos putem găsi un microfon, difuzoarele, jackul audio și portul microUSB.

lg-g2-review-mobilissimo-ro_24
Partea inferioară cu difuzoare, microUSB și jack. Sursa foto: Mobilissimo.ro

Camera de 13 megapixeli cu bliț se află poziționată pe spatele smartphone-ului. Ceea ce-i oferă originalitate telefonului sunt butoanele de volum și butonul de On/Off, aflate în aceeași zonă cu camera foto. Amplasarea butoanelor este una comodă și făcută cu cap, cu toate că durează o perioadă până te obișnuiești cu ele. În plus, necesită un pic de forță să fie acționate, așa că mare grijă la cum îl ținem.

g2-spate
Butonul de on/off și butoanele de volum Sursa foto: GSMArena.com

Pe zonă hardware, LG G2 are un ecran de 5.2 inch cu o rezoluție Full HD, ușor de utilizat afară, sub lumina soarelui. Puterea de procesare este asigurată de un procesor Qualcomm Snapdragon 800, un model bine cunoscut de pasionații de telefoane ca fiind unul puternic și care-și duce sarcinile până la capăt. La acesta se mai adaugă 2 GB RAM, o cantitate de așteptat pentru un telefon cu sistem de operare Android, 16 GB spațiu de stocare din care doar 10 GB valabili pentru utilizator, camera de 13 MP și camera frontală de 2.1 MP.

Pe partea de software, LG G2 vine cu o suită de aplicații preinstalate, precum: Quick Remote, LG Backup, Life Square, Notebook, editor video iMovie, Polaris Office, un magazin de aplicații LG Smart World, un dicționar, un Quick Translator și un file manager integrat.

LG G2 folosește o baterie de 3000 mAh și conform producătorului asigură vreo 900 de ore de funcționare în standby sau vreo 17 ore de convorbiri. Bateria poate ține lejer, fără prea mari probleme, cam 2 zile de utilizare. Cei de la GSMArena au făcut o testare amănunțită.

lg-g2-battery-score
Autonomie baterie Sursa foto: GSMArena.com

Într-o utilizare intensă (sesiune de gaming) telefonul poate atinge și până la 40 de grade Celsius, temperatură ușor sesizabilă când nu utilizăm o husă.

lg-g2-review-mobilissimo-ro_05
Un pic calduț Sursa foto: Mobilissimo.ro

Din păcate, încălzirea nu este singura problemă a telefonului. Există momente în care telefonul pur și simplu refuză să mai citească cartela și ești nevoit, fie să-i dai o repornire, fie să-i scoți cartela (lucru care te obligă să porți după tine constant cheia de la locașul SIM). Unele modele au pierderi de semnal când se face trecerea pe datele mobile, iar carcasele Quick Window sunt una dintre cauzele problemei.

LG G2 Review în Limba Română – Mobilissimo.ro

Pro:          

-design original

-baterie eficientă

-ecran de calitate

-hardware puternic

-carcasă Quick Window disponibilă

Contra:

-calitate slabă a sonorului

-stocare de doar 10 GB pentru modele de 16 GB

-lipsa unui slot microSD

-baterie nedetașabilă

-momente în care cartela nu mai este citită

-pierderi de semnal la trecerea pe datele mobile

Advertisements

One thought on “Recenzie LG G2-Un risc asumat pentru calitate”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s