Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură

         Anul 2016 a primit cu drag supradoza de lectură provocată de ce-a de-a 23-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură ce s-a derulat pe parcursul a 5 zile, în perioada 16 – 20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din București.

         Imensitatea clădirii din fața ta te copleșește încă din momentul în care urci scările Complexului Romexpo unde se derulează cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus -Carte de Învățătură. Pare că te invită să intri și să apreciezi fiecare bunătate pe care ți-o poate oferi un astfel de târg dedicat cărților.

gaudeamus1
Autor: Andreea Boșcan

Imediat cum pășești înăuntru descoperi o lume nouă, un tărâmul ideal al pasionaților de lectură. Privind în jur, te minunezi de valul abundent al cărților și nu știi încotro să te îndrepți, nu știi din ce loc să începi și nu știi în ce loc să te oprești.

 

Te atrage fiecare direcție și începi să explorezi. Plimbându-te printre rafturile înalte, mirosul cărților proaspăt tipărite îți inundă simțurile și te poftesc să le afli micile secrete. Linia melodică de smooth jazz de pe fundal te invită, parcă, să te adâncești într-un fotoliu confortabil, timp în care descoperi tainele unei cărți bune.

gaudeamus3
Enter a caption

 

      Urcând scările interioare ale Complexului Romexpo, observi că epicentrul Târgului Național Gaudeamus –  Carte de Învățătură este asemenea unui mușuroi foarte bine structurat. Mulțimea de oameni mișună printre sutele de edituri, în căutarea cărților potrivite: biografii, SF-uri, manuale, romane polițiste, enciclopedii sau cărți încărcate de povești pentru copii. Toate cărțile din întreaga încăpere sunt minuțios categorisite în funcție de genul lor literar și este imposibil să nu găsești ceva care să iți atragă întreaga atenție.

gaudeamus4
Autor: Andreea Boșcan

      Coborând în mijlocul târgului, vocile diferiților autori ce își prezintă noile publicații, urmate de aplauzele puternice ale oamenilor inundă aerul din clădire. În cele cinci zile ale celei de-a 23-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură, peste 300 de participanți au pregătit aproximativ 850 de evenimente unui număr de 125.000 de vizitatori.

       Plecând în culmile fericirii de la expoziție , cu rucsacul plin de cărți, mi-am dat seama că, într-o eră a vitezei în care absolut toate informațiile sunt accesibile doar la un click distanță, încă mai exista oameni care preferă să citească o carte palpabilă în schimbul internetului.

Advertisements

One thought on “Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură”

  1. In loc sa fie relatare, este comentariu…
    „Imensitatea clădirii din fața ta te copleșește încă din momentul în care urci scările Complexului Romexpo unde se derulează…”

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s