Curele de detoxifiere ale organismului

Pentru că în mai puţin de o lună ieşim din sezonul mâncărurilor grele şi al exceselor culinare, cu toții știm că intrăm în sezonul dietelor de detoxifiere de primăvară.
Detoxifierea se referă, în termeni simpli, la eliminarea toxinelor acumulate în organism. Primăvara pare, pentru tot mai mulţi oameni, perioada ideală pentru a începe o dietă strictă bazată de cele mai multe ori pe sucuri de fructe şi legume, dar şi pe medicamente “minune”, în speranţa “curăţării” ficatului.

Opinia mea coincide cu cea a majorităţii doctorilor, care susţin că detoxifierea este un mit creat îndeosebi de companiile producătoare de pastile, sucuri şi leacuri care promovează ideea că organismul nostru are nevoie de ajutor pentru a se detoxifia.

Consider că oamenii sunt păcăliţi de aceste mesaje false în lipsa unor cunoştinţe minime despre funcţionarea corpului uman. Ştiinţa ne-a demonstrat deja că ficatul este principalul responsabil de descompunerea şi eliminarea substanţelor toxice acumulate prin aer, apă şi consumul de alimente. Ficatul are capacitatea de a purifica şi de a elimina substanţele toxice, fără a fi blocat de către acestea. Deci, fără a avea nevoie de curăţare.

În ceea ce priveşte atitudinea oamenilor, sunt de părere că fac o mare greşeală încercând să găsească remedii miraculoase, rapide şi eficiente, pentru problemele lor de sănătate. Cred că un corp sănătos este rezultatul unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat, lipsit de orice fel de excese.

Advertisements

One thought on “Curele de detoxifiere ale organismului”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s