Dacă e noiembrie, e Târgul Internaţional de carte Gaudeamus

Coperte atrăgătoare, preţuri care îţi fac cu ochiul, oferte pe lângă care nu poţi doar sa treci şi o mulţime de cititori curioşi care răsfoiesc orice le pică în mână. Târgul International Gaudeamus a fost din nou prezent la Bucureşti.

Părinţi, copii, bunici, pasionaţi sau doar simpli vizitatori au trecut pragul pavilionului central de la Romexpo în perioada 16 – 20 noiembrie la cea de-a 23 – a ediţie a Târgului Gaudeamus.

Oaspete de seamă al ediţiei Gaudeamus 2016, venit de dincolo de graniţele continentului european, China, a impresionat prin galerii ce au cuprins atat expozitii ale celor mai noi titluri, grafică pentru copii şi tipărituri chinezeşti. Cei pasionati de cultura si literatura chineza s-au delectat din plin de cele oferite de expozanti.

Pe lângă zecile de edituri care s-au întrecut in standuri frumos ornate, invitaţi onorabili, reduceri de până la 50%, nu puteam să nu remarc sau mai degrabă să nu fiu atrasă la etajele superioare de mirosurile încântătoare. De la dulciuri sofisticate până la băuturi care îţi încântau simţurile olfactive.

Târgul Gaudeamus de anul acesta a găzduit peste 300 de expozanţi iar din câte am putut observa ficţiunea şi non-ficţiunea au fost vedetele la această ediţie.

img_3209
Sursa foto: Arhivă personală

Anul acesta, organizatorii s-au întrecut pe sine şi au ieşit în faţa publicului cu peste 850 de evenimente editoriale si profesionale, un adevărat record în istoria târgului.

Programul generos de vizitare le-a permis chiar si întarziaților să dea o tură și să arunce un ochi pe ultimele apariții. Astfel că între orele 10:00 – 22:00, Târgul Gaudeamus a avut porțile deschise pentru doritori. Ca în fiecare an, accesul a fost avantajos, prețul unui bilet pentru o zi a fost 5 lei, iar pentru toata perioada desfășurarii, 10 lei. Ca și la edițiile precedente, elevii, studenții, cadrele didactice, profesioniștii din domeniile editorial-educațional, pensionarii, jurnaliștii, persoane cu dizabilități sau grupuri organizate, au avut parte de acces gratuit la târg.

Advertisements

One thought on “Dacă e noiembrie, e Târgul Internaţional de carte Gaudeamus”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s