Festivalul SoNoRo la cea de-a XI-a ediție – ,,La Muse et le Poete”

Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 a avut loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică SoNoRo. De data aceasta, numele pe care l-a purtat evenimentul a fost ,,La Muse et la Poete”. Spectatorii s-au putut bucura de 20 de concerte și de întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări.

Tema aleasă anul acesta a fost una care a ocupat mințile creative secole la rând: Muza și Poetul. ,,Așteptăm cu nerăbdare să vă povestim povești vechi și noi de iubire, prietenie, relații afective neașteptate și neobișnuite, ale noastre Muze și Antimuze. Ne bucurăm să vă revedem în sălile de concert, unde voi toți veți deveni Muzele noastre și ne veți ajuta să transformăm muzica în poezie și poezia în muzică”, este mesajul transmis de Răzvan Popovici, directorul festivalului, și Diana Ketler, directorul artistic al SoNoRo.

Cel de-al XII-lea concert a avut loc la Ateneul Român, sub numele de ,,La Muse Inspirant le Poete”. Scena a vibrat sub acordurile a zece muzicieni de renume, printre care Diana Ketler, la pian, Philippe Graffin, Ilya Gringolts, Vlad Maistorovici, Mihaela Martin și Daniel Rowland, la vioară, Răzvan Popovici și Lars Anders Tomter, la violă, precum și Christian Poltéra și Frans Helmerson, la violoncel.

16443521_1404841249550097_166836120_n
Sursa foto: Arhivă personală

În sală s-au auzit acordurile capodoperelor lui Franz Schubert, Johannes Brahms, dar și ale lui George Enescu, iar timp de două ore și jumătate, spectatorii au părut hipnotizați.

,,Nu am mai auzit de SoNoRo până acum, am venit pentru că am primit o invitație de la cineva”, mărturisește o tânără de 23 de ani. ,,Dar mi-a plăcut, de la primele sunete mi s-a făcut pielea de găină. Cu siguranță o să mai vin și la anul”, a mai spus aceasta.

De cealaltă parte, în sală au mai fost prezenți atât artiști, cât și persoane pasionate de muzica clasică.

16468732_1404840772883478_333645059_n
Sursă foto: Arhiva personală

,,SoNoRo este un eveniment la care revin în fiecare an cu drag”, povestește și Bogdan Teodorescu, profesor de istoria artei la un liceu din Capitală. ,,Tema aleasă anul acesta este una dezbătută și cu elevii mei. Muza unui artist reprezintă, de multe ori, o temă mai de interes decât opera în sine, indiferent de caracterul său”, a declarat profesorul, care este și pictor în timpul liber.

Festivalul SoNoRo a venit cu o experiență artistică completă. Organizatorii au ales locuri neobișnuite precum librăria Cărturești Carusel, Sala de Lectură a Facultății de Litere sau Casa Ion Mincu pentru a-și susține reprezentațiile.

SoNoRo face parte din European Festivals Associations și este un proiect cultural aflat sunt Înaltul Patronaj al Președinției României.

Advertisements

One thought on “Festivalul SoNoRo la cea de-a XI-a ediție – ,,La Muse et le Poete””

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s