HTC One M9: Telefonul viitorului cu designul trecutului

HTC One M9 a apărut în primăvara anului 2015 și, deși vine cu îmbunătățiri față de versiunea anterioară, este aproape identic cu HTC One M8. Da, designul nu se diferențiază nimic cu cel de anul trecut. Așadar, tentația de a upgrada de la M8 la M9 din acest punct de vedere este mică.

Cum arată totuși HTC M9?

Ecranul este o idee mai mare, ajunge la 5 inci. Cât despre carcasă, aceasta este realizată dintr-un aluminiu identic cu modelul de anul trecut. Pe spate este o cameră dreptunghiulară, iar pe față sunt două difuzoare. În ceea ce privește trecerea de la partea din spate și ecran, arată ca și cum am avea un bumper în jurul telefonului, element care este, probabil, cea mai mare diferență între M8 și M9.

Dotările telefonului

HTC M9 vine cu un procesor Snapdragon 810 care asigură rularea tuturor aplicațiilor și nu creează probleme la navigarea pe internet în timp ce pe fundal sunt alte 20 de aplicații. Pe lângă procesor, mai avem și 3GB de RAM și 32 de GB capacitate de stocare. Cât despre baterie, este de 2.840 miliamperi, ceea nu reprezintă neapărat vreo inovație pe piață. Din fericire, în cazul în care nu sunteți genul care vă puneți telefonul la încărcat în fiecare noapte înainte de culcare, M9 vine cu funcția de Extreme Power Saving, care vă poate scoate din încurcătură.

De ce ne e cunoscută interfața …

HTC M9 păstrează interfața, chiar dacă Android Lollipop 5.0. Meniul de aplicații este unul cu rulare verticală. Bara de notificări are nevoie de două atingeri pentru a coborî, ceea ce poate fi ușor mai dificil de sesizat la început. În ceea ce privește meniul de multitasking, acesta se accesează repede, din butonul de pe partea dreaptă. Comparativ cu M8, nu vine cu mari schimbări grafice.

Ce facem cu pozele?

HTC vine cu o cameră de 20 de megapixeli cu senzor Toshiba pe spate, iar camera frontală este clar pentru pasionații de selfie. Telefonul face pozele destul de repede, deși focusul nu este întotdeauna cel mai bun. Camera este una foarte bună, dar nu se ridică chiar la nivelul promovării.

Cum se aude telefonul

HTC M9 vine cu un sunet Dolby Boomsound, tehnologia fiind dezvoltată doar pe acest model. Atunci când îl pui pe muzică, întotdeauna va fi nevoie să cobori volumul pentru că se aude foarte tare. Deși este minunat pentru cei care obișnuiesc să asculte muzică pe telefon, notificările pot deveni deranjante. Motivul? În liniște totală, telefonul are un ecou mult prea mare pentru un simplu SMS sau mesaj pe Whatsapp.

Își merită banii?

HTC One M9 a debutat la prețul de 3.200 de lei, ceea ce poate părea puțin cam costisitor pentru ce oferă. Pentru pasionații de HTC, care nu sunt neapărat la fel de mulți ca iubitorii de iPhone sau Samsung, prețul ar fi fost unul rezonabil. Din fericire, la aproape doi ani distanță după ce s-a lansat, HTC One M9 costă în jur de 2.000 de lei, iar prețul este în scădere.
Telefonul este unul foarte rezistent și poate oferi performanța oricărui telefon mai popular de pe piață. HTC M9 este un device într-adevăr frumos și impunător, care atrage atenția. Iar raportul calitate-preț este, în sfârșit, rezonabil. Așa că de ce să nu îl cumpărăm?

Advertisements

One thought on “HTC One M9: Telefonul viitorului cu designul trecutului”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s