iPhone SE sau cum buturuga mică răstoarnă carul mare

O vorbă spune că esențele tari se țin în sticluțe mici, iar acestă vorbă se potrivește de minune în cazul iPhone SE. Deși ca aspect este aproape identic cu iPhone 5, în interior găsim aproape toate caracteristicile generației iPhone 6.

Cui se adresează iPhone SE?

Putem specula, dar părerea majorității este că iPhone SE se adresează segmentului feminin și celor care nu au buzunare suficient de mari la propriu și la figurat pentru un iPhone 6 sau iPhone 7. Dacă iPhone SE ar fi fost lansat înainte de iPhone 6, probabil că vânzarile celui din urmă ar fi fost dramatic de scăzute.

Ce impresionează la iPhone SE?

În primul rând puterea procesorului. Atât iPhone SE cât și iPhone 6S au încorporat cipul avansat A9. Cu o arhitectură pe 64 de biți, procesorul oferă aceeași viteză în aplicații și jocuri de care se bucură posesorii de iPhone-uri de TOP. Atât CPU (Unitatea de procesare centrală) cât și GPU (Unitatea de procesare video) sunt mai rapide de 2 ori respectiv de 3 ori față de iPhone 5S.

Pe lângă camera de 12 Mega Pixeli, iPhone SE poate face fotografii Live și poate filma la rezoluție 4K, de patru ori mai mare decât cea a unui videoclip High Definition.

iphone-se-3Sursa foto: Arhiva personală

Camera video principală este identică cu cea a modelelelor iPhone 6S. Deși camera secundară are o rezoluție mult mai mică de 1,2 Mega Pixeli, soft-ul aduce facilitatea FaceTime HD.

Ecranul Retina este foarte special întrucât poate fi folosit drept un bliț pentru camera FaceTimeHD, ajutând astfel la o cât mai bună luminozitate noaptea.

Caracteristica fotografiilor Live constă în realizarea unor imagini cu sunet și mișcare. Efectul rezultat este o poză în mișcare care s-ar putea confunda ușor cu un material video, însă din cauza duratei foarte mici nu se încadrează la categoria clip video.

iphone-live-cameraSursa foto: tomsguide.com

Sunetul este impecabil, iar faptul că memoria internă poate ajunge la maxim 64 GB nu ar trebui să afecteze prea mult.

Deblocarea telefonului iPhone SE se realizează simplu și rapid prin TouchID. La o singură atingere a amprentei pe butonul principal, telefonul se va deschide.

iphone-se Sursa foto: Arhiva personală

Când s-a trecut de la modelul iPhone 3 la modelul iPhone 4 și apoi iPhone 5, toată lumea a aplaudat forma futuristă mai bine executată pentru stabilitatea în palmă. Revenirea iPhone 6 la iPhone 3, care a constat în colțurile rotunjite este un pas înapoi din punct de vedere al designului, dar este adevărat că a fost făcut pentru a îmbunătăți parametrii de antenă. Cu toate acestea recepția pe iPhone SE nu pare să fi fost afectată în vreun fel.

Deși probabil majoritatea utilizatorilor îl vor folosi pentru emoticonuri și bârfe pe social media iPhone SE este un telefon capabil de execuție impecabilă a unor procese de realitate augmentată, puterea procesorului permițând inclusiv efectuarea de calcule științifice ce nu puteau fi efectuate nici măcar pe computere de acum cațiva ani.

Ecranul este foarte responsive și deși are o rezoluție de 640 X 1136 la cei 4 inchi are aceeași densitate de 326 pixeli, ca fratele mai mare, iPhone 6S.

Durata de viață a bateriei este identică cu iPhone 6S, aceasta putând rezista până la 50 de ore cu muzica pornită sau până la 14 ore pe toată durata unei conversații telefonice.

Uneori ar trebui să ne gândim dacă atunci când vrem să facem un upgrade nu cumva utilizatorul ar trebui upgradat și nu dispozitivul? YouTube este plin de filme de scurt metraj, de o calitate excepțională, realizate cu iPhone SE. Mai mult, unul dintre festivalurile cele mai mari din lumea de film (SunDance) a premiat un lung metraj realizat exclusiv cu un model inferior iPhone-ului SE.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s