Ochelarii/Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens reprezintă un dispozitiv de tip head-set, ce permite utilizatorului să acceseze o realitate mixă, prin intermediul unei perechi de ochelari “smart”. Este un dispozitiv dezvoltat de compania Microsoft, momentan fiind lansat doar pentru dezvoltatorii de aplicații. 

Din punct de vedere hardware, componentele și senzorii se află în partea din față a dispozitivului, incluzând cameră video și procesorul. În vizor se găsesc o pereche de lentile transparente prin intermediul cărora imaginile sunt afișate. Pe marginile dispozitivului, lângă urechile utilizatorului, se găsesc o pereche de difuzoare 3D. Aceste difuzoare sunt speciale deoarece nu intenționează, în comparație cu alte difuzoare de pe piață, să obstrucționeze sunetele externe, permițând utilizatorului să audă în aceelasi timp și sunete virtuale, cât și sunete din mediul său înconjurător.

În realitatea mixă, oamenii, locurile, și obiectele din lumea virtuală și lumea reală se unesc împreună pentru a crea un mediu cu care utilizatorul poate interacționa în timp real.

HoloLens, prin intermediul unității de control principale, folosește comenzi de natură senzorială și naturală , precum comenzi prin privire, gesturi, și voce. Există deja multe aplicații dezvoltate pentru HoloLens, aplicații cu întrebuințări ridicate în diferite domenii precum arhitectură, desen, anatomie și chiar și astrologie.

Este un dispozitiv ce reprezintă viitorul, iar atunci când va fi lansat pentru consumatorul de rând, mai mult ca sigur va avea un succes deosebit. Cert este că HoloLens reprezintă încă un pas spre viitor.

 

Advertisements

One thought on “Ochelarii/Microsoft HoloLens”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s