Piața imobiliară din România, în continuă dezvoltare

Anul 2016 a fost unul bun pentru piața imobiliară din România. Numai în capitală, zeci de ansambluri rezidențiale au fost terminate sau începute.

Este și cazul ansamblului rezidențial Valleta Residence care a trecut la a doua fază a construcției complexului aflat în zona Bucureștii Noi. Motivul pentru care cei mai mulți dezvoltatori aleg această zonă este apropierea față de centrul economic din Nordul Bucureștiului.

Într-un tur de forță pe la mai multe ansambluri rezidențiale, prima oprire a fost aici. Printre schele și saci de ciment, într-o zonă nu tocmai atrăgătoare (în acest moment), reprezentanții ansamblului spun că totul se desfășoară conform planului.

valletta”A început construcția altor trei blocuri, adică faza a doua a proiectului. Într-un timp foarte scurt am vândut mai mult de jumătate din primul bloc”, a declarat Rima Grinco, reprezentatul Valletta Residence.

Nu doar zona de Nord a Capitalei este în plină ascensiune. În Estul Bucureștiului, la o aruncătură de băț de autostrada soarelui, se construiesc alte două ansambluri rezidențiale. Tot la fel, printre macarale, schele și saci de ciment, reprezentații Agenției Imoneria, cei care se ocupă de promovarea Pallady Villas și Burniței Rezidențial spun că cele mai căutate tipuri de locuințe sunt apartamentele cu 2 camere.

burnitei”Clienții preferă în general apartamentele cu 2 camere, probabil și din cauza prețului accesibil al acestora”, a declarat Alex Mondescu, reprezentant al agenției Imoneria.

palladyÎn ziua de astăzi e destul de complicat să-ți cumperi o locuință. Care sunt pașii?

”Pașii sunt în felul următor. Se face o rezervare în valoare de 500 de euro, iar în decurs de 10 zile lucrătoare se merge pe un antecontract la notar, unde se percepe un avans de minim 5%. Asta diferă și în funcție de modalitatea de creditare aleasă de client. Aceștia preferă programul Prima Casă, dar din păcate fondurile insuficiente au făcut ca aceștia să opteze și pentru un credit ipotecar”, ne-a declarat Alex Mondescu, Cofondator Imoneria.

Așadar, în urma unui tur al noilor ansambluri rezidențiale din Capitală se poate spune că piața imobiliară își revine aproape la nivelul înregistrat înainte de criza economică.

Advertisements

One thought on “Piața imobiliară din România, în continuă dezvoltare”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s