Review Samsung S7 Edge

În acest review îmi îndrept atenţia către flagship-ul Samsung de anul trecut şi anume Samsung Galaxy S7 Edge. Aesta a fost lansat puţin mai devreme comparat cu predecesorul său şi anume Galaxy S6, S7 Edge a venit mai mult cu o evoluţie în ceea ce priveşte seria de  Samsung.

Design-ul cutiei a fost schimbat şi are un aer puţin mai exclusivist. După ce am deschis cutia am  găsit telefonul învelit într-o folie de plastic şi accesoriile, de aceasta data ceva mai multe.

galaxys7edge_unboxing_1-716x537

Telefonul a fost livrat cu un adaptor micro USB – USB care poate permite transferarea de fişiere de pe telefonul vechi pe cel nou sau pur şi simplu de a conecta un stick USB sau un device la telefon şi aici mă refer la o tastatură sau un mouse.

În cutie am mai găsit un încărcător cu o intensitate de 2A, o pereche de căşti care sunt acelaşi model cu care vine şi S6 şi un cablu USB micro USB, dar şi cheiţa pentru a accesa locaşul SIM şi portul SD.

Galaxy S7 Edge păstrează nota introdusă de S6 Edge şi aduce îmbunătăţiri la aceasta. Marginile parcă oferă un grip mai bun, iar deşi dimensiunea telefonului este de 5.5 inch, grip-ul oferit de aceasta este destul de bun. S7 Edge vine în continuare dotat cu Gorilla Glass 4 pe spate şi pe ecran, iar suprafaţa este lucioasă la fel ca şi în cazul lui S6 Edge.

galaxys7edge_unboxing_2-716x537

În partea stângă avem ca pe orice device Samsung, butoanele pentru volum. În partea dreaptă găsim butonul pentru deblocare, iar în partea de jos a device-ului găsim un microfon, portul micro USB , jack-ul de 3.5 mm şi un difuzor care este semnificativ mai slab decât predecesorul său.

 

În partea de sus găsim locaşul pentru a accesa portul micro SD şi cartela SIM.
Camera de la S7 Edge nu mai este atât de evidenţiată înafara telefonului, astfel încât design-ul este ceva mai plăcut din acest punct de vedere.

Samsung S7 Edge vine de această dată cu certificarea IP68 pe care am pierdut-o odată cu S6. IP68 reprezintă un standard international pentru protecţie  (“Ingress protection”), cifra 6 înseamnă că device-ul respectiv este certificat împotriva prafului, iar cifra 8 faptul că telefonul are rezistenţă sporită la apă şi poate fi scufundat sub apă pe o perioadă mai lungă de timp. S7, spre deosebire de Samsung S5, nu mai vine cu o protecţie inestetică la portul micro USB, ci vine cu toţi conectorii water proof. Singurul dezavantaj în această privinţă este dat de downgrade-ul la difuzor.

unboxing-the-samsung-galaxy-s7-edge-11

S7 Edge vine cu o cameră care are 12 MP si o diafragma f/1.7 fiind una dintre cele mai luminoase camere de pe piaţă în acest moment şi într-un format de 26 mm. Camera vine cu sistemul OIS (Optical Image Stabilization) şi LED flash. De asemenea, S7 Edge filmează la calitate 2160p la 30 de frame-uri pe secundă, 1080p la 60 fps şi 720p la 240 FPS, de asemenea are HDR şi dual-video. Camera secundară are 5 MP, dual video call în format 22m şi o diafragmă f/1.7.

Telefonul face autofocus foarte rapid, are PDAF (Phase Detenction Autofocus) care acţionează foarte rapid, iar calitatea pozelor aduce un progres considerabil comparat cu Galaxy S6.

În modul Pro telefonul permite modificarea timpului de expunere, a nivelului ISO, a balansului de alb şi aproape a tututor setărilor cu care un DSLR vine în modul manual. Un feature pe care îl apreciez pe acest telefon.

Advertisements

One thought on “Review Samsung S7 Edge”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s