Tableta grafică Intuos Pen and Touch

Intuos Pen and Touch este una dintre cele mai noi tablete grafice nivel entry-level de la Wacom. Mai jos dezvăluim în profunzime detaliile acestei tablete Intuos Pen and Touch Medium (CTH680)


Ce este nou la Intuos Pen and Touch?
Este demn de menţionat faptul că înainte de numele curent pe care îl poartă, linia de produs a fost numită Bamboo. Campania a decis recent să consolideze tabletele grafice sub marca Intuos, în timp ce numele de Bamboo este acum folosit doar pentru stylus-uri şi touchpad-urile produselor lor.
Împreună cu numele nou, există alte câteva diferenţe între Intuos şi Bamboo Create (tableta de generaţia anterioară). Butoanele sunt acum poziţionate deasupra zonei de desenare faţă de cum erau înainte poziţionate lateral fiind mai facilă folosirea acesteia atât de către dreptaci cât şi de stângaci.
Pen-ul folosit la marca Intuos a fost şi el îmbunătăţit. Butonul este mai conturat, iar inelul colorat de pe stilou cât şi bucla de suport pentru acesta poate fi schimbat într-o altă culoare pentru a da o notă de personalizare.
Care sunt caracteristicile cheie?
În afară de noua estetică, vârful stiloului Intuos recunoaşte până la 1024 de nivele de presiune uşurând astfel schimbul grosimii unei linii şi opacitatea acesteia prin variaţia de apăsare. Suprafaţa tabletei este texturată dând impresia unei coli de hârtie.
Penițele stiloului pot fi înlocuite, un număr de 5 peniţe sunt incluse în set, depozitate într-un compartiment de mici dimensiuni în partea din spate a tabletei.
Butoanele înlocuiesc vechea tehnică de a da click dreapta sau stânga şi mult mai uşor decât atingând vârful stiloului de două ori pentru un singur click. Acestea pot fi programate pentru diferite funcţii, inclusiv comenzi rapide precum Salvare sau Anulare.
O altă caracteristică foarte interesantă este multi-touch ce face posibilă utilizarea tabletei ca pe o tabletă normală, prin gesturi. Este foarte plăcut să ciupeşti şi să glisezi pentru a micşora sau mări, a roti, a derula, chiar şi comutarea între aplicaţii nu necesită luarea mâinilor de pe tabletă.
Intuos Pen and Touch se găseşte în două variante, tabletă mică sau medie, iar cumpărătorii se întreabă de multe ori care este varianta cea mai bună. Cea mai bună variantă este cea medie întrucât permite mişcarea liberă a braţului şi este îndeajuns de mare pentru a lucra la detalii fără a fi nevoie să măriţi cum aţi fi fost nevoiţi să faceţi la varianta mică.
Un alt lucru de avut în vedere este faptul că zona de lucru este mult mai mică decât suprafaţă totală a tabletei. Intuos Pen and Touch are o dimensiune totală de 275x222x10mm pe când suprfata de lucru activ are 216x135mm.
După examinarea Wacom Intuos Pen and Touch Medium, putem afirmă că este o combinaţie foarte bună de caracteristici şi valoare. Aceasta este perfectă atât pentru începători în ale desenelor grafice cât şi pentru artiştii în devenire întrucât îşi pot dezvolta abilităţile mult mai bine.

Advertisements

One thought on “Tableta grafică Intuos Pen and Touch”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s