Recenzie Kindle Touch

kindle
Sursă foto: http://www.emag.ro

Kindle Touch este un device foarte bun cu ajutorul căruia poți citi cărți întregi cu texte clare, fără să îți obosești ochii și fără să ai vreun disconfort din cauza luminii puternice a soarelui.

Să începem cu detaliile tehnice, urmând ca după aceea să ofer mai multe informații legate de modul de folosire și de beneficiile oferite de acest kindle.

Kindle Touch acceptă următoarele formate de ebook-uri: PDF, MOBI, HTML, DOC, TXT, PRC, Kindle (AZW) și are o memorie de 2 GB. Mărimea ecranului este de 15,2 cm, respectiv 6 inch, are 16 tonuri de gri și este de tipul Electronic Ink.

Un plus foarte mare vine din faptul că ecranele de acest tip nu obosesc ochii. De ce? Pentru că deși textele sunt afișate electronic, literele sunt create din cerneală. Din acest motiv, ecranul Kindle Touch-ului poate fi ușor confundat cu hârtia reală, mai ales de cei care văd în premieră acest tip de display. Ecranul Kindle reflectă lumina precum hârtia normală, deci se poate citi în voie chiar și la lumina puternică a soarelui.

Pentru mine este foarte utilă funcția sa de redimensionare a textului, prin care se poate micșora și mări fontul în opt trepte.

kindle-2
Sursă foto: http://www.emag.ro

De asemenea, Kindle Touch are încă trei funcții care mie mi se par foarte utile:

  1. Funcția de căutare atât într-o carte, cât și pe WEB (trebuie să scrii fraza sau cuvântul pe care îl cauți, iar Kindle îți afișează toate rezultatele);
  2. Funcția de share a citatelor sau fragmentelor preferate pe site-urile de socializare, direct din Kindle, fără să fie nevoie să ieși de pe pagina respectivă.
  3. Funcția de MP3 Player – poți transfera rapid melodiile tale MP3 pe Kindle, doar prin conectarea la calculator a Kindle-ului (prin port-ul USB, desigur).

Faptul că pot lua notițe din diferitele cărți pe care le citesc, și că mai apoi le pot share-ui pe Facebook sau Twitter, pentru mine reprezintă un mare plus. Eram obișnuită să-mi iau notițe din cărțile clasice (din hartie), în timp ce le citeam, deci funcția aceasta este chiar folositoare, mai ales atunci când deja ai un obicei format din a-ți adăuga adnotări la ce citești.

Și încă ceva foarte, foarte util: Kindle Touch are un dicționar (Oxford) foarte bun. Atunci când citești în engleză, din diferite domenii cu care nu ești foarte familiarizat, vei vedea ca pentru unele cuvinte vei avea nevoie de explicații, pentru a întelege sensul exact. Așa că acest dicționar este mai mult decât binevenit.

În final, pot spune că recomand cu toată deschiderea acest dispozitiv Kindle Touch. Iar dacă va veni cineva să-ți ofere ca înlocuitor pentru Kindle un iPad, te rog să ții minte că iPad-ul (dispozitiv multimedia cu funcție de ebook reading) nu se poate compara cu un Kindle-ul (un ebook reader propriu-zis).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s